Skip to main content

Från cowboy boots till hästsadlar

Är du redo att ta en resa till vilda västern och uppleva den autentiska känslan av cowboy-livsstilen? Då har vi en riktig godbit för dig! Vi är glada att kunna dela med oss av vår erfarenhet när det gäller byggandet av en fantastisk e-handelsplattform för försäljning av westernkläder och hästutrustning. Efter månader av hårt arbete och noggrann planering, är vi stolta över att ha skapat ett onlinebutik som inte bara erbjuder högkvalitativa produkter utan också ger kunder möjlighet att utforska denna spännande livsstil. Låt oss ta dig igenom vår resa från idé till verklighet och visa hur vi lyckades göra det här projektet så framgångsrikt. Häng med!

Design av användarupplevelse

En av de största utmaningarna när vi byggde vår e-handelsplattform för westernkläder och hästutrustning var att skapa en bra användarupplevelse. Vi ville att kunderna skulle ha en enkel och intuitiv upplevelse när de handlade på vår sida, oavsett om de var ute efter ett par jeans eller en ny sadel.

För att lyckas med detta gjorde vi en djupdykning i användarbeteenden och användarflöden. Vi undersökte hur kunderna söker och navigerar på olika typer av webbplatser, både inom och utom vårt branschområde. Med den informationen i bagaget kunde vi börja arbeta på wireframes för olika delar av vår webbplats.

Det tog sedan många tester och justeringar innan vi hade en slutlig design som vi var helt nöjda med.

Integrera betalningstjänster och produkter

Därefter byggde vi deras butik – De hade en befintlig katalog av produkter och priser genom iZettle. Denna katalog importerades till WooCommerce med live synkronisering på lagersaldo och priser.

När vi startade vår e-handelsplattform för försäljning av westernkläder och hästutrustning var det viktigt för oss att integrera både betalningstjänster och logistik. Detta gjorde vi genom att använda oss av ett API (Application Programming Interface). Detta API gör det möjligt för olika system att kommunicera med varandra, och det är därför perfekt för integrationer. Vi valde att använda oss av Stripe som betalningsplattform, eftersom de erbjuder en mycket enkel integration via API:et.

Implementera sökmotoroptimering (SEO)

SEO är viktigt för e-handel. Det är en bra idé att börja med SEO när du planerar och bygger din e-handelsplattform. Detta kommer att hjälpa dig att få fler besökare på din webbplats och därmed öka försäljningen.

Det finns många saker du kan göra för att optimera din e-handelsplattform för sökmotorer. Här är några tips:

1. Välj rätt nyckelord: När du väljer nyckelord, tänk på vilka ord som användare skulle söka efter när de letar efter produkter som finns på din webbplats. Se till att inkludera dessa ord i din webbplatskod (t ex titlar, meta-taggar, innehåll, etc.).
2. Optimera ditt innehåll: Innehållet på din webbplats bör vara unikt och relevant.