Skip to main content

I denna artikel kommer vi att titta på det grundläggande om sökmotoroptimering, inklusive varför det är så viktigt och hur man kan börja använda det idag.

Vi kommer också att diskutera några av de vanligaste myterna om SEO och klargöra hur man undviker problem med riktlinjer från de stora sökmotorerna.

Vad är SEO?

SEO är en förkortning för sökmotoroptimering. Det innebär att man använder sig av olika tekniker och verktyg för att göra sin webbsida mer sökbar på internet.

Detta kan göras genom att använda lämpliga sökord, optimera sin webbsida för sökmotorer eller genom att skapa intressant och unikt innehåll.

Vill du ha hjälp med SEO?

Hur gör man en sökordsanaly?

Först och främst, vad är en sökordsanaly? En sökordsanaly är en undersökning av vilka sökord eller fraser som användare faktiskt använder för att hitta din webbplats eller ditt produkt/tjänst.

En sökordsanaly innehåller ofta flera olika delar:
– en lista med de mest relevanta och aktuella sökorden,
– en analys av hur konkurrensen ser ut för varje individuellt sökord, samt
– en strategi för hur du kan använda dessa resultat i din fortsatta marknadsföring.

Nu när du vet vad en sökordsanaly är, hur går man då tillväga för att göra en?

Fortsätt läsa för att ta reda på det!

Teknik och användarupplevelse

De flesta människor vill ha bra teknik och en användarupplevelse som gör deras liv enklare. Detta gäller även när det kommer till sökmotorer. Googles sökalgoritm är mycket avancerad och tar hänsyn till många olika faktorer för att leverera de bästa resultaten för användarna.

För webbplatsinnehållsmästare och SEO-specialister är det viktigt att förstå hur Google fungerar för att kunna optimera sin webbplats på ett sätt som gynnar användarna.

Mobilt SEO

Idag är det viktigare än någonsin att optimera sin webbplats för mobil användning. Mobila enheter har blivit en allt vanligare användningsmetod för att surfa på nätet och därför måste man ta hänsyn till den här användarbasen när man arbetar med SEO. Här är några tips på hur du kan optimera din webbplats för mobila enheter:

• Se till att ditt innehåll är lättläst och anpassat för mindre skärmar. Det betyder kortare meningar och stycken, samt tydligare rubriker och call-to-actions.

• Utnyttja platsindikatorer som GPS och andra geolokaliseringsfunktioner i mobiltelefoner för att rikta in ditt innehåll mot en specifik målgrupp.

• Gör det enkelt för användarna att interagera med din webbplats

Sökresultat och SERP

När en användare gör en sökning på Google eller någon annan sökmotor, visas detaljerade resultat i form av en lista. Dessa resultat kallas vanligenorganiserade i en sida som kallas SERP (Search Engine Results Page).

SEO är förkortningen av Search Engine Optimization och innebär att utveckla och optimera innehåll och teknik på webbsidor så att de rankas högre upp i sökresultaten.

Förutom den övergripande placeringen av ditt innehåll i SERP:n är det viktigt att titta på hur din titel, meta-beskrivning och URL:er visas.

En SEO-strategi handlar ofta om mer än bara ditt eget innehåll – det handlar också om att bygga relationer med andra aktörer på nätet genom exempelvis länkbildning.

Avslutande tankar

Det finns många olika aspekter av SEO och det kan verka överväldigande när man börjar lära sig om det.

Men det är viktigt att komma ihåg att alla små steg tillsammans bygger upp en solid grundläggande kunskap.

Vi hoppas att detta har gett dig lite mer klarhet i detta svåra ämne! Önskar ni få hjälp av oss med er SEO är ni välkomna att boka konsultation så berättar vi mer.

Vill du ha hjälp med SEO?