Skip to main content

Kampsport i Nyköping – En responsiv webbsida för en BJJ-klubb

Välkommen till mitt senaste projekt där jag fick chansen att skapa en responsiv webbsida för ett brasiliansk jiu-jitsu gym i Nyköping! Genom att kombinera min passion för design och kampsport, lyckades jag leverera en imponerande lösning som inte bara ökade antalet besökare på deras hemsida, utan också hjälpte dem att nå ut till fler potentiella medlemmar. Häng med mig när jag tar dig igenom min process och delar med mig av värdefulla insikter om hur man kan skapa en effektiv online-närvaro för verksamheter i träningsbranschen!

Introduktion till projektet

Brasiliansk jiu-jitsu är en kampsport som lärs ut på ett gym i Nyköping. Klubben ville ha en responsiv webbsida som användarna kan använda för att boka pass, se information om kommande events och se resultat från tidigare tävlingar.

Innan vi började projektet gjorde vi en grundläggande research om olika typer av webbsidor för brasiliansk jiu-jitsu gyms. Vi tittade på vad konkurrenterna erbjöd och försökte hitta några gemensamma teman och funktioner. Detta hjälpte oss att skapa ett wireframe för vår webbsida.

Nuvarande webbsida ser inte bara professionell ut, den är också mycket enkel att använda. Det tar bara några sekunder för användarna att hitta det de letar efter. Vi är mycket nöjda med resultatet!

Planering och designprocessen

Innan jag började arbeta på denna webbsida, gick jag igenom en planerings- och designprocess för att säkerställa att jag skapade ett användarvänligt och responsivt gränssnitt. Detta innebar att först identifiera de olika komponenterna som behövdes för webbsidan, inklusive text, bilder, video och länkar.

Vi genomförde sedan en kompatibilitetsundersökning för att se till att alla dessa element fungerade på olika webbläsare och enheter. När det gäller texten på webbsidan, tog jag hänsyn till sökmotoroptimering (SEO) när jag skrev innehållet, så att det skulle vara lättare för användare att hitta webbsidan via sökmotorer.

Utvärdering av resultatet

Brasiliansk jiu-jitsu är en av de snabbast växande idrotterna i Sverige. Trots det finns det fortfarande få gym som erbjuder den här idrotten. Detta var anledningen till att Team Hang Loose beslutade sig för att starta en webbsida. Målet med webbsidan var att locka nya kunder och att visa upp tjänster på ett professionellt sätt.

Efter lanseringen av webbsidan har de haft en positiv respons från befintliga och nya medlemmar. Flera personer har sagt att de uppskattar att vi tar oss tid att skapa innehåll och erbjuda tjänster online. Andra har sagt att de uppskattar den unika designen på webbsidan, som gör det enkelt för dem att hitta den information de letar efter.