Skip to main content

Välkommen till detta case där jag kommer att dela med mig av mina erfarenheter om hur jag designade en användarvänlig webbplats för att marknadsföra Emperor Productions som skapar elektronisk musik. Det är alltid spännande att skapa en webbplats som inte bara ser bra ut, utan också fungerar effektivt för att locka besökare och öka försäljningen. Genom denna inlägg delar jag min process och tips som hjälpte mig nå mitt mål – en modern och engagerande webbsida för Emperor Productions.

Varför jag valde en enkel webbdesign till Emperor Productions

Emperor Productions är en musikproduktionsfirma med inriktning på elektronisk musik.

Jag valde ett rent och stilrent tema och lade till information om företaget och kontaktuppgifter. På startsidan lade jag till en lista med länkar till alla Emperor Productions’ social media-profiler, så användare kan enkelt hitta honom på Facebook, Twitter och Instagram.

Verksamheten var utökad med mycket matnyttig information och utbildningsunderlag. All information behövde vägas och balanseras med tydlig strukturering.

Hur jag använde olika designelement för att skapa ett användarvänligt gränssnitt

Jag började med att titta på olika webbplatser för inspiration och fokuserade sedan på användarupplevelsen. Jag ville att Emperor Productions skulle vara enkel att navigera och ha ett snyggt, enhetligt utseende. För att uppnå detta använde jag flera olika designelement.

Först och främst valde jag ett minimalistic layout med stora, lättlästa typsnitt för texten. Detta gör det lättare för besökarna att hitta den information de letar efter och se vad Emperor Productions erbjuder. Jag använde även whitespace effektivt för att hålla webbplatsen ren og uncluttered.

Jag valde också starka, kontrastrika färger för knappar och andra call-to-action element. Detta gör dem lätta att upptäcka och trycka på när man scrollar igenom sidan.

Resultatet av projektet

Det finns många olika sätt att marknadsföra Emperor Productions. Jag använde mig av ett flertal olika strategier för att skapa en användarvänlig webbplats som kunde nå ut till min målgrupp. Först och främst använde jag SEO för att öka trafiken till webbplatsen. Dessutom använde jag sociala medier för att nå ut till så många potentiella kunder som möjligt.

Förutom dessa traditionella marknadsföringstekniker, använde jag mig också av A / B-testning för att säkerställa att min webbplats var så användarvänlig som möjligt. Detta innebar att jag testade olika layoutalternativ, call-to-action och andra element på webbplatsen för att se vilka som fungerade bäst.