Skip to main content

Företag letar ständigt efter nya sätt att driva försäljning med digitala verktyg. Det finns många alternativ och tillvägagångssätt – därför kan det vara svårt att veta var man börjar.

I sektionerna nedan kommer vi att gå igenom några av de metoder vi använder. Allt för att hjälpa våra kunder att driva försäljning och få ökad varumärkeskännedom.

Öka er försäljning digitalt

SEO

En av de vanligaste startpunkterna är att optimera er hemsida med SEO. Sökmotoroptimering är ett sätt att få din hemsida att synas först när potentiella kunder gör ett webbsök.

Det är sällan nya kunder kommer söka direkt på ditt företagsnamn. Därför måste sidan skapas på ett sätt som tar detta i beaktning. Det är där SEO kommer in i bilden. Sökfraser som ”Krukmakare i Östergötland” kopplas till hemsidan. Görs detta bra nog och på många olika sätt har du goda chanser. Google prioriterar alltid sidor med välgjord SEO över konkurrenter utan.

På detta vis bygger man ut sidans källkod med så många nyckelord som möjligt. Detta i sin tur gör att exempelvis google kommer visa din sida över dina konkurrenter.

Boka konsultation så berättar vi mer!
Marketing SVG Icon
Öka er försäljning digitalt

Facebook och Instagram

En annan bra strategi är att använda sociala medieplattformar som Facebook och Instagram. Dessa marknadsföringskanaler ger dig chansen att nå ut direkt till potentiella kunder. Detta genom att rikta kampanjerna till de mest relevanta målgrupperna i Facebook Ads Manager.

Du kan också på egen hand publicera gratis content några gånger i veckan för att få ökad trafik. Detta är något vi rekommenderar då det är väldigt kostnadseffektivt och beprövat.

Boka konsultation så berättar vi mer!