Skip to main content

Puls och träning hos 4shape – Välkommen till vår senaste fallstudie! Idag delar vi med oss av vårt spännande projekt där vi byggde en hemsida åt träningskedjan 4shape. Vi vill berätta om vår resa från idé till färdig produkt och hur vi skapade en unik plattform för att engagera befintliga och potentiella kunder. Häng med oss när vi tar dig genom vår process, utmaningar och framgångar.

Hur vi planerade vårt arbete för att bygga hemsidan åt 4shape

4shape är en ny träningskedja i Sverige. De ville ha en hemsida som representerade deras varumärke och profil, och som gjorde det enkelt för användarna att boka pass och köpa medlemskap.

Vi började med att sätta oss in i 4shapes varumärke och målgrupp. Därefter skapade vi ett strukturerat arbetsflöde för att hantera allt från innehållsplanering till design, utveckling och lansering.

Under arbetets gång stod vi i regelbunden kontakt med 4shape för att diskutera framstegen, få feedback på våra idéer samt se till att allting fortsatte att ligga i linje med deras målsättningar.

Verksamheten var utökad med mycket matnyttig information och utbildningsunderlag. All information behövde vägas och balanseras med tydlig strukturering.

4shape
4shape-1

Strategi kring designelementen från 4shape

Vi blev tillfrågade av 4shape att hjälpa dem att bygga en hemsida som skulle fungera både som en informationskanal för deras kunder och som ett verktyg för deras egna anläggningar. Efter en inledande analys fann vi att det fanns ett antal designelement som skulle vara viktiga för den nya hemsidan:

Enkelhet – Sidan skulle vara enkel att använda, både för besökarna och för 4shapes egna anställda. Det skulle vara tydligt var man skulle vända sig för olika funktioner, och det skulle inte finnas onödig information.

Slutsats

Det börjar alltid med en idé och ett mål. För oss på WebbExpress var målet att bygga en hemsida som skulle fungera både som en informationskälla för potentiella nya kunder samt erbjuda befintliga kunder möjligheten att boka träningspass direkt via webbplatsen. Detta innebar bland annat att vi behövde integrera

4shape-2