Teknisk SEO

Teknisk SEO är den del av sökmotoroptimering som säkerställer att er webbplats uppfyller de tekniska krav som Google och andra sökmotorer ställer. Som fullservicebyrå arbetar vi med alla aspekter av teknisk sökmotoroptimering, från analys till fullständig implementering.

Teknisk SEO & varför är det viktigt

Teknisk sökmotoroptimering är en av de delar som måste finnas på plats för ett lyckat SEO-arbete.

Det finns många olika content-strategier som är enkla att förstå och ta till sig. Teknisk SEO är däremot den mer komplexa delen, eftersom det ofta krävs utveckling för att lösa de problem som uppstår. Som fullservicebyrå är det viktigt för oss att skapa webbplatser där den tekniska aspekten är korrekt implementerad.

Core Web Vitals

Core Web Vitals är ett mätinstrument från Google som bedömer hur en användare upplever varje sida på en webbplats.

Google fokuserar främst på tre faktorer som skapar en bra användarupplevelse: sidans laddningstid, interaktionsmöjligheter och visuell stabilitet. Vi rekommenderar alltid en teknisk SEO-kontroll enligt Core Web Vitals-standardiseringen för att säkerställa de bästa förutsättningarna för ett framgångsrikt on-page-arbete.

Responsiv webbplats

Alla webbplatser som Webbexpress skapar är responsiva, vilket är bra både från Googles och besökarens perspektiv.

När Google crawlar olika webbplatser prioriteras alltid mobilvyn över den klassiska desktopvyn, något som kallas Mobile First. Eftersom majoriteten av en webbplats besökare ofta använder mobila enheter är det extra viktigt att sajten är responsiv och mobilanpassad.

Analys och uppföljning

Oavsett om vi skapar en helt ny webbplats eller arbetar med en befintlig webbplats så gör vi en behovsanalys.

I en webbutvecklingsprocess är det viktigt att webbplatsen är helt redo för fortsatt optimering. Vi vill alltid ge våra kunder de absolut bästa förutsättningarna för ett framgångsrikt SEO-arbete. Därför utför vi, utöver de tekniska implementeringarna, alltid en behovsanalys och tillhandahåller en uppföljningsrapport som våra kunder får ta del av.