Skip to main content

Webbdesign, oavsett om gäller ett litet projekt eller en stor kommersiell online-butik, kan vara en utmanande uppgift. Det är dock inte helt omöjligt att skapa din drömwebbplats. Här listar vi de hetaste trenderna inom webdesign och ger tips på hur du kan dra nytta av dem. Låt oss börja!

Webbdesign, de senaste trenderna

Det är mycket viktigt att ha en bra websida idag. Förutom att vara användarvänlig och ha god navigering så ska den också passa in i ditt företags image. Här nedan har vi listat de hetaste trenderna inom webdesign som du kan ta del av.

Webbdesign, de senaste trenderna

Chatbots och AI-driven service

Chatbots och AI-driven service är två av de hetaste trenderna när det gäller att designa en websida. Detta beror dels på att användarna alltmer förväntar sig att webbplatser och appar ska kunna prata med dem på ett naturligt sätt, och dels på att tekniken bakom chatbots och AI har blivit mycket mer avancerad under de senaste åren.

Det finns många olika sätt att dra nytta av dessa två trender. Här är några av de mest populära:

1. Använd chatbots för att hjälpa användarna med vanliga frågor och uppgifter. Detta kan vara allt från att hitta den perfekta produkten till att hjälpa till med bokningar och betalningar.

2. Använd AI-driven service för mer komplexa uppgifter, som t ex personlig rådgivning eller analys av stora mängder data.

Webbdesign, de senaste trenderna

Minimalistiskt och enkelt

Innan du börjar designa din webbplats är det viktigt att tänka på vilken typ av image du vill att den ska ha. Vill du att den ska vara enkel och lättnavigerad?

Då är det bäst att hålla sig till en minimalistisk design. Men om du vill att din sida ska vara mer innehållsrik och grafiskt tilltalande, då finns det andra trender som passar bättre för dig.

Vill du ha hjälp att designa en hemsida?

Några exempel på hur du kan dra nytta av dessa trender

Det finns tre heta trender för webbdesign i år: materialdesign, kort och parallax. Här är några exempel på hur du kan använda dessa trender i din egen webbsida:

Materialdesign: Materialdesign är en trend som handlar om att designa användarupplevelsen genom att ta till vara på fysiska egenskaper hos enheter. Ett exempel på detta är Google Material Design-verktyget som tar till vara på skuggor och reflektioner för att skapa ett mer realistiskt intryck av objekten på skärmen.

Kort: Kort är ett effektivt sätt att presentera information på en webbsida. De ger en snabb översikt av innehållet och gör det lättare för användarna att navigera till det de är intresserade av. En bra taktik är att använda kort för att visas olika delar av samma sida, till exempel olika blogginlägg eller produkter.

Parallax: Parallax är en visuell effekt som skapar ett illusion av djup och rörelse när användaren scrollar ner på webbsidan. Det skapar ett intressant intryck för användaren och är ett bra sätt att hålla dem på sidan längre. Du kan använda parallax för att bygga upp dramatik och engagemang, till exempel när du presenterar viktig information eller marknadsföring.